fredag 6 juli 2012

Rosornas tid

I måndags, 2 juli, firade vi att vi hade bott i huset i två år. Vi firade egentligen inte det, men vi bjöd hem familjen och blev 22 stycken som firade Patriks födelsedag. Han var här nere på ett semesterbesök med flickvännen Emelie. De bor normalt sett i Kiruna. Vi grillade och åt tårta.

En av gästerna hade med sig en underbar bukett av pioner.

Den 2 juli var det också rosens dag och nu börjar våra rosor att blomma.


Klätterrosen Grand award köpte vi förra året och är placerad vid vår entré.


Ilse Krohn satte vi i våras på var sida om en rosenportal. De har inte vuxit så mycket än, men den ena blommar nu och den andra har fullt av knoppar.

Våra Quen Elisabeth börjar också slå ut och är vacker tillsammans med Vitpyttan. Men som Peter skrev för ett tag sedan så tycker vi att det är för mycket Vitpytta, den skymmer rosorna. Så de ska bort och planteras ut i på andra ställen.

Vår vita New Dawn ser vi inga blommor på än så länge. Vi gav den nog lite för myket näring förra året och den växte så det knakade och är nu upp emot 2 meter nu. Den fick lite mindre näring i våras så vi hoppas nu på lite mer blommor.

Sedan köpte vi faktiskt tre rosor i söndag, men de blommar inte ännu och är bara rotslagna i väntan på en permanent växtplats. Vi var på Plantagen och de har halva priset på många olika sorters rosor så vi tyckte att det var lika bra att slå till även om vi inte hade förberett den slutgiltiga platsen ännu. Jag ska lägga ett inlägg om dem senare.

Sista dagen på jobbet idag. Nu är det dags för semester!
/Carin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar