fredag 18 maj 2012

Gångarna är på gång

 Men först en bild på en av våra tulpanplantering. Lite färg så här på vårkanten. Vi har inte, iaf inte ännu, så mycket som blommar så här dags på året. Stenarna har vi "stulit" från grannarna. Sten är ju underbart! Så när grannarna hade grävt upp hos sig för att anlägga sin gräsmatta så låg där en hög med vackra stenar. Jo det tittade lite konstigt på oss. "Stenarna?" frågade de med en undrade min. När vi lite senare frågade om deras hög med ogräs... Då gick nog sanningen upp för dem.

 Fredde går på gym mest varje dag. Denna dag så tänkte jag att "Om han tar korpen och hugger upp gången runt altanen så behöver han ju inte gå den långa promenaden till gymmet". Han tog det som lite uppvärmning. Skön uppvärmning tyckte jag som slapp hugga i den hårda ömsom sega leran ;) De grå högarna är inga farthinder för myror innan de knatar med "full kareta" in i "trappstenen". Utan det är stenmjöl som jag jämnade ut de värsta groparna i leran med.

 Kommer man från framsidan, till höger på bilden under, så går man mellan altanen och friggis. Rakt fram ser man fortsättningen på gången som går upp till köksträdgården och som också ska leda in till baksidan, det ska bli entrén till "trädgårdsskjulsdelen", på friggis.

 Uppifrån köksträdgården ser man lite bättre hur den raka gången kommer ner till ytterligare ett av vägvalen i livet. Ett av de lättare förhoppningsvis ;) Till höger, närmast kameran, så kommer gången att gå in till baksidan av friggis och entrén till "trädgårdsskjulsdelen".

 Tillbaka till "Freddes huggna gång". Här har den nu fått plåtar, 3 stycken 2,5 meter långa 3 mm tjocka, på altansidan. Nu ska det dit markduk, stenmjöl (0-8 mm) ca 8 cm. På det lite stenkross (4-8 mm vasst kross, några millimeter tjockt som man trampar ner i stenmjölet) bara för att det översta tunna lagret med gårdsgrus (mjukt rundat av inlandsisen mm, 4-10 mm) ska ligga lite stilla. Det blir som ett grovt sandpapper som det naturligt rundade gårdsgruset ligger på. Tunt lager med gårdsgruset, ca 2 cm, lägger jag bara för att det inte ska bli mjukt som på en beach. Gårdsgrus blir det för att Carin inte tycker att stenkrosset "kittlar dödsskönt under fötterna", som jag, när man går på det.  P

2 kommentarer:

  1. Vad fint det blir! Vad ska ni hitta på sen då, när ni har förverkligat alla era planer för huset och tomten?

    SvaraRadera
  2. Jo, det funderar vi lite på... Det är faktiskt väldigt roligt att just hålla på och fundera, planera och bygga upp. Vi kanske rent av ska ta det lite lugnt, vem vet?

    Sen har vi ju i och för sig planer på ett nytt hus om drygt 10 år, så det blir nog en resa till då. ;-)

    Vore kul att ses snart och se på hur ni har fått det, det händer ju mycket hos er också.

    /Carin

    SvaraRadera