tisdag 31 januari 2012

Träd ska böjas för handen

 Äldsta sonen och hans käresta Eva kom förbi en dag och hade med sig detta träd i kallt platt stål som man får forma själv. Genast kom en hord av tankar rusande genom hjärncellerna. Eftersom mitt minne är tämligen fullt så var det bara en tanke som fastnade. Hur den lyckades fastna är helt obegripligt! Församlingen antog den iaf enhälligt. Idag är trädet platt och ca 80 x 80 cm. Efter det att det är format med järnhand ska det "bulla ut" och troligen pryda väggen till vänster om entrén och belysas med en liten spott. Naturligvis ska belysningen bestyckas med LED-lampa i kanske ett kallt vitt ljus till det kalla stålet.
 En liten rundtur på ägorna han vi med under förra helgen. Här spanar Carin efter vitlöken som vi satte för några månader sedan. Av vitlöken fanns inte ett spår däremot gott om kattassar och deras krafsande. I sommar kan vi lätt spåra den eller de katter som varit där. Det är väl bara att lukta!
 På lite avstånd kan man nästan tro att trappa ifrån altanen svävar ner i "Amfin". Man bara längtar tills man får börja anvä... bygga, gräva, göra klart alla planer.
 Just nu är vi i Tylösand på Gesslarnas hotel. Åsa Gessle har gjort ett fantastiskt jobb. Underbart place vid en anrik strand.
 Slutet av januari och vädret är fantastisk. Klarblå himmel och någon minusgrad. Första dagen blev det en lång promenad längs vattnet bland is, små vågors brus och doftande tång mellan Carins födelsedagsbehandlingar, slappande i relaxavdelningen, doppande i salt varm bassäng och spritt under dagen, god mat med noga goda utvalda drycker.
Andra dagen avslutades, innan det blev mörkt, med en fantastisk solnedgång kryddat med vattenångan, som ett vitt streck, från ett flygplan med destination "anywhere".
Nu ligger jag i spaavdelningen medans Carin är ute och och badar i 3 minusgrader i den varma bassängen. Ett sista dopp ska jag hinna med innan vi loggar ut från hotellet och beger oss in till Halmstad för en lunch och en liten rundtur. Vi hörs...ehh syns! P

1 kommentar:

  1. vilket fint träd kommer att pryda sin plats på väggen
    vilken härlig helg ni har haft
    ha det så gott
    maggan

    SvaraRadera