fredag 12 november 2010

El´drag


Idag blev det så äntligen dags att börja dra in elen i friggeboden. Vi hann dra kabeln från elskåpet upp till friggeboden. Kabeln tog ett par avstickare på vägen som vi ska använda till lite belysning ute i trädgården. Det blev en kabel fram till entrétrappen också. Det är ganska ljust där redan, men lite mer ljus behöver man så man kan sikta in sig på trappan och inte trampa ut i bland buxbommar, murklockor och annat grönt och skönt.



Kabeln ska ner 60 cm så det blev mycket att gräva. Blött och kladdigt var det men väldigt lättgrävt mot i somras när det var stenhårt i backen

Så när allt har blivit igenfyllt så blir det ju lite prydligt. Nu dröjer det drygt en vecka innan elkillen R kan komma tillbaka och koppla ihop tåtarna. På tisdag kommer elfirman som LB-Hus har anlitat och rättar till sina fel. Byter dimmrar som klarar LED-belysning, sätter dit lock på strömuttagen i våtutrymmena, river upp taket i köket och monterar dit skyddshuv över den spott som de missade med 15 cm och byter samtidigt ut den skyddshuv som man borrade sönder när man monterade en annan spott plus lite annat smått och gott.


Nu när vi har fått alla eldragningar gjorda så kan vi fortsätta med jobbet att isolera Friggeboden.
P

3 kommentarer:

  1. Vad snö ni har uppe i Latiovaggevagge.
    Nä det är fortfarande varmt o skönt här nere i södern. Hoppas ni har det bra.

    Kram Lillebror.

    SvaraRadera
  2. Hej

    Jag har skickat en fråga till er mail-adress om TigerFix, hade varit kanon om ni ville svara på det :)

    Imponerad över ert jobb!

    Hälsningar
    Clas

    SvaraRadera
  3. Hej Claes,
    Kul att du läser vår blogg. Jag ska kolla mailen och svara i kväll!
    /Carin

    SvaraRadera